Üniversite sınavı her öğrencinin yaşamındaki dönüm noktalarından birisidir. Özellikle lise son sınıf döneminde bu durum daha çok ön plana çıkar. Bu dönemde planlı ve disiplinli çalışmak önemlidir.

Dershanenin üniversite sınavı için önemi bu süreçte oldukça önemlidir. Çünkü; dershaneler planlı ve programlı şekilde çalışma düzeni sağlamaktadır. Bunun yanı sıra sınav sistemine uygun olarak ilerlemektedir. Sınav sistemine yönelik sorularla çalışma düzeni sağlanır.

Dershaneye bağlı olarak haftalık veya aylık olarak deneme sınavları yapılır. Bu sınavlar sayesinde konu eksiklikleri kolaylıkla gözlenmektedir.  Böylelikle hangi öğrencinin, hangi konuda konu eksiği varsa bireysel etüt programı düzenlenmektedir. Bu etüt programları bireysel olduğu için öğrenci, istediği soruyu öğretmenine iletmektedir.

Üniversiteye hazırlık süreci lise döneminin ilk senesinden itibaren başlar. Planlı çalışmaya ne kadar erken başlanırsa, başarı düzeyide o kadar artacaktır. Lise birinci ve ikinci sınıfta dershaneye başlanmasa bile bireylerin, ev ortamında ders çalışma planlaması yapması önemlidir. Bu sayede çalışma düzeni daha planlı ve kontrollü olacaktır.

Üniversite sınavı için dershanenin önemi büyüktür. Bunun en başında;

  • Planlı çalışmak,
  • Sınav düzeyinde sorular çözmek,
  • Yeni nesil sorulara hakim olmak,
  • Kişiye özel etüt programı ve koçluk sistemi bulunur.

Koçluk sistemi sayesinde öğrencilerin daha motivasyonlu olması ve çalışma planlarının düzenli olarak kontrollerinin yapılması sağlanır. Koçluk sisteminde en önemli kısım öğrencilerin sınav kaygılarının en aza indirilmesidir.

Üniversite Kazanmak için Dershane Şart mı?

Üniversite her bireyin hayalleri arasındadır. Üniversite kazanmak için dershane şart mı? Sorularını duyar gibiyiz. Elbette şart değil. Kişi dershane düzeyinde planlı ve kontrollü çalıştığı sürece sorun olmayacaktır.

Bu durumun ev ortamında da çok kolay olmayacağını söyleyebiliriz. Bu zaman içerisinde kütüphane ortamında çalışmalar yapabilirsiniz. Bu ortam daha sessiz olacağından konsantrasyon daha yüksek olacaktır.

Çalışma düzeni kontrollü şekilde sağlanması gerekir. Kişi kendisine güvenirse elbette dershane şart olmayacaktır. Evden çalışan bireyler için dershane sınavları takip edilmelidir. Buna bağlı olarak konu eksiklerinin farkına varılacaktır.

Dershanelerin en önemli avantajı zaman yönetimi ve pratik soru çözme teknikleridir. Bu durum kişilere zaman kazandıracaktır. Bilindiği üzere sınav sürecinde en önemli kavram zamanı iyi yönetmektir.

YKS – Üniversiteye hazırlık kurs fiyatlarını merak ediyor musunuz? O halde hemen tıklayın!

Dershaneye Gitmeden Üniversiteyi Kazanabilir miyim?

Öğrencilerin en merak ettiği sorulardan birisi de dershaneye gitmeden üniversiteyi kazanabilir miyim? Bu durum tamamen kişinin çalışma düzenine bağlıdır. Bireysel çalışmak ve dershane ortamında çalışmanın farkı oldukça büyüktür.

Dershane ortamında düzen ve disiplin vardır. Bu durum ev ortamında olsa da dershanede ki gibi değildir. Anlamadığınız soruyu eğitmenlerinize kolaylıkla sorma imkânı yakalayabilirsiniz. Bunu dışında gelişen teknolojiye bağlı olarak online eğitim ve dijital eğitim sistemlerine katılabilirsiniz.

Böylece zaman açısından kazanç sağlamış olursunuz. Bu eğitimin en güzel yanı istediğiniz alanda, istediğiniz zaman eğitime katılabilirsiniz. Bu durum maliyet açısından da kişilere daha az maliyet oluşturacaktır.

YKS Sınavında Başarılı Olmak İçin 10 Altın Kural

YKS Sınavında Başarılı Olmak İçin 10 Altın Kural

YKS Sınavında Başarılı Olmak İçin 10 Altın Kural

YKS sınavı lise son öğrencilerinin korkulu rüyalarından birisidir. Öğrenci düzenli ve sistematik ilerleyerek başarı düzeyini üst seviyeye çıkaracaktır.

YKS sınavında başarılı olmak için 10 altın kuraldan bahsedeceğiz;

  1. Öncelikli olarak hedef belirlemesi yapmalısınız. Bu sayede çalışma planınızı bu düzene göre ayarlamanız gerekecektir.
  2. Hayalinizdeki bölüm ve üniversite neyse çalışma alanınıza görebileceğiniz bir yere koymalısınız. Bu sayede çalışmalarınızı ciddiye alacaksınız.
  3. Hedef planlamasında nelere ihtiyacınız olduğunun krokisini çizmelisiniz. Örneğin; yurt dışında okumak istiyorsunuz, çalışma sürecinizde yabancı dil öğrenmeyi de eklemelisiniz.
  4. Kararlarınızda emin ve ulaşılabilir hedefler koymalısınız. Örneğin; X üniversitesinde ilk 1000’e girmek istiyorum.
  5. Planlı çalışmak oldukça önemlidir. Net sayınızı ve konu çalışmanızı hayata geçirmelisiniz. Örneğin X dersten günlük 200 soru çözmek, Kasım ayına kadar X konuyu bitirmek.
  6. Yaptığınız planlamaları kontrol etmek. Evet planı da zaman zaman kontrol etmek gerekir. Yaptığım planın hangi kısımlarını yaptım? hangi kısımlarını yapmadım? diye kontrol etmeniz gerekir.
  7. Deneme sınavlarının sonuçlarını kontrol etmelisiniz. Örneğin, ocak ayında yaptığınız net sayısıyla şubat ayındaki net sayısına bakabilirsiniz. Bu süreçte artı ve eksiklerinizi görebilirsiniz.
  8. Deneme sınavlarında aldığınız sonuçlar beklentinizin altındaysa yeniden planlama yapmalı ve çalışma düzeninizi yeniden oluşturmalısınız.
  9. Düzenli ve sistematik şekilde ilerlemeli bol bol soru çözümü yapmalısınız.
  10. Son olarak asla pes etmemeniz gerekir. Çalışma sonuçlarınız beklediğinizden kötü olabilir. Azminizi ve motivasyonunuzu düşürmeden çalışmalara devam etmelisiniz.

Kızılay’da dershane seçimi, Kızılay dershane yorumları, Kızılay dershane tavsiyesi ve Fiyatları hakkındaki bu yazımızı mutlaka okuyun!